PREDSTAVLJEN NOVI BIZNIS WEB PORTAL NAMIJENJEN DRVNOJ INDUSTRIJI

– Furniturewood je projekt koji služi regionalnoj i internacionalnoj prezentaciji i poslovnom povezivanju kompanija drvne industrije i njenih pratećih djelatnosti koji su vezani za nju iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i svih potencijalnih poslovnih partnera iz ostalih zemalja Evrope, koji žele da predstave svoje robe ili usluge – rečeno je Agenciji Fena u Dizajn studiju Hajder – Art Zavidovići.
Sastavni dio ovog projekta su i kompanije koje su usko povezane sa djelatnošću drvne industrije kao što su razni dobavljači repromaterijala, mašina, rezervnih dijelova, transporta, građevinarstva, i dr.
Posebno je namijenjen firmama koje žele da prošire svoje poslovanje i van granica država kojim pripadaju, odnosno da pronađu nove poslovne partnere u regionu i šire i time ostvare bolji plasman roba ili usluga jer mogu u cjelosti predstaviti svoju kompaniju velikom broju partnera u vidu jednog mini sitea.
Kompanije mogu i objaviti ponudu svojih proizvoda i usluga ili potražnju za sirovinama, materijalima, mašinama, kao i da stavljaju svoje dokumente za prezentaciju i linkove za video prezentacije.
– Furniturewood.ba predstavlja veliki iskorak prema međunarodnom tržištu namještaja i drugih proizvoda drvne industrije BiH, pružajući mnoštvo kvalitetnih informacija i ekskluzivno reklamiranje kompanija drvne industrije regije. Cilj portala je da pruži što više kvalitetnih informacija koje se tiču drvne industrije BiH i regije inostranim potencijalnim partnerima, gdje će oni biti u mogućnosti da na jednom mjestu dobiju što više relevantnih informacija o tržištu namještaja i drugih proizvoda regiona – kažu u Dizajn studiju Hajder – Art Zavidovići.
Garancija za to, kako dodaju, jeste dugogodišnje iskustvo osnivača web portala i prisutnost na svjetskim tržištima i sajmovima u oblasti drvne industrije i građevinarstva, s obzirom da su imali predstavništva u cijelom svijetu (SAD, Njemačka, Dubai-UAE, Engleska, Rusija, Francuska, Libija i dr.) i razvijenoj mreži agenata koji su nastavili rad na tim tržištima.
Informacije koje se nude na portalu furniturewood.ba drvna industrija su vezane za namještaj i preradu drveta, mašine i alate, kuhinje, kupatila, spavaće, dječije, dnevne sobe, kancelarijski namještaj, podove i obloge, vrata i prozore, repromaterijal, i dr.
Svaka firma se može prezentovati u više kategorija i podkategorija ukoliko se bavi s više djelatnosti i da prati najnovije poslovne vijesti iz oblasti drvne industrije, kretanje cijena na tržištu, berze rada, novih proizvoda i dr.
Kreatori ovog portala su učestvovali u dizajnu i izradi projekta “Papina stolica” prilikom ovogodišnje posjete Pape Bosni i Hercegovini i koji su pratile sve najveće svjetske medijske kuće, a očekuje se uskoro još jedan veliki projekt sličan ovom.
Ovaj projekt se realizuje putem dva medija: preko web portala www.furniturewood.ba i putem kataloga na godišnjem nivou.
– Tim portala furniturewood.ba čini spoj iskustva i mladih, stručnih i obrazovanih kadrova iz oblasti ekonomije, marketinga, programiranja, dizajniranja, arhitekture, kao i drvnih, mašinskih i građevinskih inžinjera – ističu iz Dizajn studija Hajder – Art Zavidovići.
Projekt je urađen na vrhunskoj informatičkoj platformi sa visokom SEO optimizacijom za najbržu pretragu na google, a može se pogledati klikom na http://furniturewood.ba.