News

Novosti

Kućni sajam u SCM-u od 31/01 do 02/02/2019.

Kućni sajam pod nazivom “Smart & Human Factory”, će se održati od 31. Januara do 2. Februara 2019. u tehnološkom centru SCM Headquarters u Riminiju.

“YOU WILL NEVER WORK ALONE”

Tokom ovog događaja, SCM će predstaviti stvarnu primenu koncepta “Smart & Human Factory”: potpuno automatizovan sistem proizvodnje nameštaja koji će se koristiti u svim fazama proizvodnog procesa – od standardnog panela do montaže kabineta – gdje operater ima pomoć od “Kuka” industrijskih robota.

Sve ovo se kontroliše i optimizira od strane Maestro Watch nadzorne softverske aplikacije koja prati status svakog obrađenog proizvoda tokom cijelog proizvodnog ciklusa, a integrirana je u IoT Maestro Connect sustavu.

Posjetioci će moći da prisustvuju proizvodnji četiri različite vrste ormara u skladu sa procesom koji će nastojati da se što je moguće više optimizira rezanje panela, obrubljivanje i bušenje, čime se smanjuje količina otpada.

Upotreba kolaborativne robotike biće uvedena u svim fazama proizvodnje, savršeno integrisana sa SCM-ovim vrhunskim mašinama kao što su :

CNC obradni centar za nesting

Novi CNC Morbidelli ux200d za bušenje

DMC SISTEM za brušenje

Kantarica Stefani XD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U tehnološkom centru SCM-a tokom Kućnog sajma, pored novih proizvoda i automatizacije, biće i više od pedeset modela za svaki industrijski proizvodni proces, uključujući  Accord, Superset i Balestrini mašine za preradu drveta; popularni L’Invincibile, Class, Nova i Minimax mašine za male stolarske radnje; Gabbiani cnc raskrajače za rezanje; Stefani i Olimpic modeli kantarica; sistemi za završnu obradu i bojenje Superfici; i CNC obradni centri za drvnu konstrukciju.

 

 

 

Novosti

PREDSTAVLJEN NOVI BIZNIS WEB PORTAL NAMIJENJEN DRVNOJ INDUSTRIJI

– Furniturewood je projekt koji služi regionalnoj i internacionalnoj prezentaciji i poslovnom povezivanju kompanija drvne industrije i njenih pratećih djelatnosti koji su vezani za nju iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i svih potencijalnih poslovnih partnera iz ostalih zemalja Evrope, koji žele da predstave svoje robe ili usluge – rečeno je Agenciji Fena u Dizajn studiju Hajder – Art Zavidovići.
Sastavni dio ovog projekta su i kompanije koje su usko povezane sa djelatnošću drvne industrije kao što su razni dobavljači repromaterijala, mašina, rezervnih dijelova, transporta, građevinarstva, i dr.Opširnije

Novosti

Veliki uspijeh SCM-ovog događaja “Drilling is no longer boring”!

 

Odličan uspijeh, sa stotinama posjetilaca iz cijelog svijeta: najnoviji proizvodi SCM-a ispunjeni su velikim interesovanjem i zahvalnošću. Kućni sajam pod nazivom “Drilling is no longer boring”, organizovan je od 18. do 20. oktobra u Tehnološkom centru u sjedištu SCM-a u Rimini, predstavljene nove mašine za bušenje morbidelli NC

, prikazali odličan timski rad dizajnera SCM-a, tehničara i specijalista koji su prihvatili ovaj novi visokotehnološki izazov. Kao što se dogodilo prošle godine sa “Author R-Evolution” za lansiranje naših “all-in-one” obradnih centara, a isto će se dogoditi i sa sledećom automatizacijom “Smart & Human Factory” događaj (31. januara-2. Februar 2019. godine), SCM-ov cilj bio je da se prvog dana obezbedi obuka za prodajnu mrežu – kritična prilika za izgradnju tijesno-uspešnog SCM tima na međunarodnom nivou. Preostala dva dana, fokus je bio na pozdravljanju stotina kupaca iz cijelog svijeta (a posebno iz Evrope, Azije i Južne Amerike).

Nenadmašna produktivnost, kvalitet i vrhunska završna obrada, neograničena fleksibilnost, automatizacija i mogućnost integracije sa kolaborativnim robotima. Sve to po veoma konkurentnim cijenama. Nove, ekskluzivne funkcije su nedavno dodate našim dizajnom – kako je precizirao menadžer, Bruno di Napoli: potpuno redizajnirane glave za bušenje, novo vreteno i novi uređaji za povratak sa automatskim istovarom, do 60% kraća ciklusa zahvaljujući novom dometu morbidelli cx210 i 220; i novi, ekskluzivni sistem za povezivanje dowel-a, vretena Clamex i moguća integracija u proizvodne linije sa morbidelli ux200d.

Zavjesa se spustila na dan bušenja, ali pažnja industrije je već usredsređena na naš sljedeći kućni sajam koji je zakazan za Januar. Postoje velika očekivanja za nova rešenja integracije čoveka-robota, osnovni proizvodi sledećeg događaja. Cilj je, kaže Luigi De Vito, menadžer Scm Division-a, “da pomogne našim klijentima da poboljšaju svoju produktivnost i trendove poslovanja, u skladu s promjenljivim izazovima tržišta”. Novi događaj će se održati još jednom u našem Tehnološkom centru u Riminiju, od 31. januara do 2. februara 2019. Vidimo se tamo!”.

 

 

Novosti

Uspješno završena 10. Stručna Konferencija ‚‚Ljudi, drvo i namještaj‚‚2018

Stručna konferencija je održana 29. i 30. juna 2018 godine u Razvojno-edukativnom centru na Manjači, Banja Luka.Konferencija već 10 godina tradicionalno okuplja sve relevantne zainteresovane strane iz sektora i to: mala, srednja i velika preduzeća, agencije, ministarstva, komore, klastere i organizacije iz drvne industrije i šumarstva, profesore, inženjere i stručne ljude,
kao i one koji se na bilo koji način bave preradom drveta, šumarstvom, ekologijom, enterijerima, kao i industrije namještaja iz regiona i EU.

Opširnije