Ligna 2019.

Najveći sajam opreme za drvnu indistriju LIGNA 2019 – HANNOVER.

Kao i svake godine SCM GROUP se nalazi u samom centru pažnje. Sa preko 4000 m2 izložbenog prostora, SCM je predstavio svima već poznate modele mašina kao i tek predstavljene inovacije. U centru zbivanja je bila prikazana automatizacija tkz. 4.0 tehnologije.

 

 

Što se tiče kontakata i poslovnih prilika, Ligna 2019 je bio veliki uspjeh za SCM. Kako se sajam završio, Ligna se još jednom dokazala kao vrhunska međunarodna manifestacija, s više od 90 hiljada posjetitelja, prema riječima organizatora, iz više od stotinu zemalja. Najvažnije kompanije u sektoru drvne industrije i aktivne na svim ključnim, bitnim međunarodnim tržištima, požurile su na sajam u Hannoveru da otkriju šta je novo u industriji. Jedna od tih novosti bila je i tvornica Smart & Human koja je bila u središtu pozornosti na svijetlom, elegantnom štandu SCM-a i bila ključna atrakcija. Pod sloganom ” You will never work alone” (Nikada nećete raditi sami) koji dokazuje jedinstvenu snagu Grupe kao partnera koji je uvijek spreman pratiti i podržavati svoje klijente najnaprednijim tehnologijama, SCM-ova digitalna tvornica pokazala je kako se ljudski rad može integrisati sa industrijskim, kolaborativnim robotima u najsavremenijim stanicama koje su otvorene i sigurne, kako bi se operateri oslobodili poslova s ​​niskom dodanom vrijednošću i omogućili im da se usredotoče na nadzor proizvodnog procesa.

Za vrijeme trajanja Ligne, SCM je ugostio posjetitelje iz više od 100 zemalja, koji su imali priliku istražiti tvornicu “Smart & Human” zahvaljujući različitim operacijskim ćelijama, kao i “pametnom” načinu rada.

Izložbeni prostor SCM-a bio je jedan od najprometnijih na cijelom događaju. Veliki prostor za izlaganje bio je jedinstven i po jedinstvenoj veličini stola od 12 metara u drevnom kauri drvetu, od vrhunskog proizvođača kao što je “Riva1920”, koji su dizajnirali Renzo i Matteo Piano. Ovakav izbor SCM štanda je imao za cilj da izložbeno područje učini mjestom za sastanke i druženje.

 

 

 

 

 

 

You will never work alone!