Kućni sajam u SCM-u od 31/01 do 02/02/2019.

Kućni sajam pod nazivom “Smart & Human Factory”, će se održati od 31. Januara do 2. Februara 2019. u tehnološkom centru SCM Headquarters u Riminiju.

“YOU WILL NEVER WORK ALONE”

Tokom ovog događaja, SCM će predstaviti stvarnu primenu koncepta “Smart & Human Factory”: potpuno automatizovan sistem proizvodnje nameštaja koji će se koristiti u svim fazama proizvodnog procesa – od standardnog panela do montaže kabineta – gdje operater ima pomoć od “Kuka” industrijskih robota.

Sve ovo se kontroliše i optimizira od strane Maestro Watch nadzorne softverske aplikacije koja prati status svakog obrađenog proizvoda tokom cijelog proizvodnog ciklusa, a integrirana je u IoT Maestro Connect sustavu.

Posjetioci će moći da prisustvuju proizvodnji četiri različite vrste ormara u skladu sa procesom koji će nastojati da se što je moguće više optimizira rezanje panela, obrubljivanje i bušenje, čime se smanjuje količina otpada.

Upotreba kolaborativne robotike biće uvedena u svim fazama proizvodnje, savršeno integrisana sa SCM-ovim vrhunskim mašinama kao što su :

CNC obradni centar za nesting

Novi CNC Morbidelli ux200d za bušenje

DMC SISTEM za brušenje

Kantarica Stefani XD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U tehnološkom centru SCM-a tokom Kućnog sajma, pored novih proizvoda i automatizacije, biće i više od pedeset modela za svaki industrijski proizvodni proces, uključujući  Accord, Superset i Balestrini mašine za preradu drveta; popularni L’Invincibile, Class, Nova i Minimax mašine za male stolarske radnje; Gabbiani cnc raskrajače za rezanje; Stefani i Olimpic modeli kantarica; sistemi za završnu obradu i bojenje Superfici; i CNC obradni centri za drvnu konstrukciju.